Programi

Akademija za politički razvoj (APR) provodi brojne aktivnosti, programe i projekte političke edukacije na regionalnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini.

Studentski program

Studentski program namijenjen je političkom obrazovanju i povezivanju studenata i netom diplomiranih mladih osoba do navršenih 30. godina.

Provodi se od 2014. u Zagrebu, a od 2018. i u suradnji s Uredom za informiranje Europskog parlamenta. U želji da što više mladih ima pristup ovakvoj vrsti edukacije, 2016. započelo je provođenje programa  i u Splitu, a već naredne godine prepoznato je od strane Splitsko-dalmatinske županije.  Stalnim ulaganjima u podizanje kvalitete, ovaj APR-ov program postaje prepoznatljiv kao jedan od ponajboljih programa informiranja, umrežavanja i edukacije studenata, a sudjelovanje istaknutih predavača poput ministara, saborskih zastupnica i zastupnika, medijskih profesionalaca, znanstvenika, aktivista, stručnjaka u EU fondovima.

Program se sastoji od četiri modula koji se provode u unaprijed dogovorenim terminima. Do sada je preko 170 mladih studenata/ica s područja cijele Republike Hrvatske uspješno završilo program, a neki od njih su se po završetku svog formalnog obrazovanja etablirali kao mladi stručnjaci i profesionalci u raznim sektorima (mediji, NGO, pravo).

Zahvaljujući iznimnoj suradnji koju APR ostvaruje s uredima hrvatskih eurozastupnika, nekolicina polaznika dobiva mogućnost jednomjesečnog stažiranja u Bruxellesu sa svim pokrivenim troškovima, a u planu je uspostavljanje suradnje s civilnim društvom i poslovnim sektorom kako bi više mladih uključenih u program, imalo mogućnost stjecanja praktičnog iskustva.

DESIGNED BY 404 Agency and BUILT BY Dream-implementation