O nama

Akademija za politički razvoj (APR) kroz svoje aktivnosti djeluje na području razvoja demokratskih vrijednosti pluralizma, tolerancije i dijaloga u hrvatskom društvu.

Tko smo?

Akademija za politički razvoj (APR) je udruga koja primarno provodi programe obrazovanja i povezivanja mladih lidera i profesionalaca iz različitih sektora – politike, poslovnog sektora, javne uprave, civilnog društva, medija i znanosti

Godišnji program APR-a, naš najstariji i najpoznatiji program, obrazovao je već 14 generacija, odnosno preko 430 polaznika; program je danas u Hrvatskoj prepoznat kao jedinstvena platforma za dijalog, raspravu i suradnju mladih ljudi različitih političkih provenijencija, ideoloških stajališta i sektorskih pripadnosti.

Njegovim provođenjem APR nastoji doprinijeti razvoju društvenog povjerenja, uzajamnosti, tolerancije i suradnje među današnjim i budućim donosiocima političkih odluka i dionicima različitih javnih politika, te tako graditi temelje stabilne i učinkovite demokratske vlasti u Hrvatskoj. Alumniji Akademije pokretači su mnogobrojnih uspješnih projekata kojima doprinose pozitivnim promjenama u društvu, a budući da realizacija projekata često podrazumijeva suradnju alumnija iz različitih generacija, na ovaj način APR doprinosi promicanju važnosti međusektorske suradnje te povezivanju pojedinaca iz različitih područja i njihovom zajedničkom djelovanju za opće dobro.

Osim Godišnjeg programa, Akademija od 2013. provodi projekt “Lokalni programi APR-a”, a od 2014. godine provodi se i “Studentski program APR-a”. Također, partneri smo američkoj organizaciji ACYPL s kojom provodimo program razmjene mladih lidera.

Tijekom godine organiziramo okrugle stolove i rasprave o aktualnim temama iz političkog i društvenog života, potičući na taj način dijalog i suradnju među ključnim dionicima u pojedinim područjima.

DESIGNED BY 404 Agency and BUILT BY Dream-implementation