Programi

Akademija za politički razvoj (APR) provodi brojne aktivnosti, programe i projekte političke edukacije na regionalnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini.

#APRtalks

#APRtalks novi je program, koji se realizira kao neformalni večernji razgovor o relevantnim i aktualnim temama. Zamišljen je kao poticaj za stvaranje, održavanje i obnavljanje kontakata među članovima i alumnijima, ali i mjesto rasprave o važnim pitanjima u hrvatskom, europskom i globalnom kontekstu.

Ovisno o složenosti teme i broju sudionika, #APRtalks traje 20 minuta (1 govornik), 45 minuta (1 govornik, 1 moderator) ili 60 minuta (2 govornika, 1 moderator), uz polusatni interaktivni dio predviđen za pitanja.

U lipnju 2018., kao svojevrstan pilot, održana je rasprava o hrvatsko-slovenskim odnosima  neposredno nakon održanih parlamentarnih izbora u Sloveniji, na kojoj su sudjelovali Tanja Borčić Bernard, dopisnica RTV SLO iz Zagreba, Tadej Troha, znanstvenik sa Sveučilišta u Mariboru, te Ilija Jandrić, novinar N1 televizije kao alumni- moderator.

Svoju premijeru #APRtalks doživio je u listopada 2018. godine, a neke od tema ovog programa bile su: ravnoteža privatnog i poslovnog života, budućnost Europe: strah od drugoga i/ili međureligijski dijalog,  depresija i apatija u Hrvatskoj i slične teme, relevantne za hrvatsko društvo.

 

DESIGNED BY 404 Agency and BUILT BY Dream-implementation