sij 31, 2024

Projekt “Women in the Lead 2” – poziv za sudjelovanje

Nakon uspješne provedbe prvog projekta, uz potporu Veleposlanstva SAD-a u Republici Hrvatskoj, Akademija za politički razvoj provodi još jedan projekt na temu rodne ravnopravnosti i osnaživanja žena, pod nazivom “Women in the Lead 2”.

 

Projekt ima za cilj pridonijeti povećanju rodne ravnopravnosti i poboljšanju položaja žena u Hrvatskoj te dugoročno osigurati političku promociju i zagovaranje novih modela poboljšanja društveno-ekonomskog statusa žena, prevencije i penalizacija rodno uvjetovanog nasilja te njihove jače političke zastupljenosti.

 


U tu svrhu APR će formirati
tri radne skupine koje će okupiti političarke sa svih strana političkog spektra, poslovne žene, žene iz akademske zajednice, medija i civilnog društva, kako bi raspravljale o novim pristupima i potencijalnim rješenjima u tri tematska područja:

  1. socio-ekonomski status i uloga žena u gospodarstvu,
  2. sigurnost i pravna zaštita, te
  3. političko zastupljenost i vodstvo.

 

Radne će skupine kroz kombinaciju zatvorenih radionica i otvorenih panel rasprava raspravljati o problemima i prijedlozima rješenja, na temelju čega će APR izraditi pregled stajališta kako bismo predložili moguće nove modele i pristupe poboljšanju položaja žena u hrvatskom društvu. Predložene političke ideje bit će predstavljene široj publici, alumni mreži APR-a, akademskoj zajednic, civilnom društvui i političkim strankama.

 

Osim rasprava i generiranja prijedloga, projekt će biti usmjeren na poticanje političarki na međustranačku suradnju na pitanjima ravnopravnosti spolova. U ovome dijelu, cilj nam je istražiti najbolju praksu dvostranačkih inicijativa u američkoj političkoj sferi. Stoga planiramo organizirati studijski posjet za 6 žena u politici SAD-u i pozvati 2 političarke (demokratkinju i republikanku) da o takvim inicijativama govore našoj publici ovdje u Hrvatskoj.

 

Aktivnosti na projektu održat će se u razdoblju veljača – rujan 2024., a detaljnije informacije možete pronaći ovdje

 

Ovim putem pozivamo sve zainteresirane APR alumne i alumnuse iz parlamentarnih političkih stranaka, medija, civilnoga društva, akademske zajednice, javnih službi i poslovnog sektora da se prijave za sudjelovanje u radu navedenih radnih skupina. Ukoliko bude više prijavljenih nego što to projekt dozvoljava projektni tim će odabrati one s najrelevantnijim referencama i s dokazanim angažmanom u radu APR-a.

 

KAKO SE PRIJAVITI:

* u program se mogu prijaviti sve članice i članovi alumni mreže APR-a, uz uvjet dobrog poznavanja engleskog jezika.

* zainteresirane/i kandidatkinje/i trebaju ispuniti online prijavni obrazac i poslati životopis iz kojeg će biti razvidno njihovo profesionalno i/ili aktivističko iskustvo i interes za navedene teme.

* krajnji rok za prijave je 15. veljače 2024. godine do 23:59h.

 

Kandidatkinje/i će o rezultatima selekcije biti obaviještene najkasnije do 19. veljače 2024. godine.

U slučaju bilo kakvih problema s ispunjavanjem prijavnice ili trebate više informacija slobodno nas kontaktirajte na info@apr.hr.Prethodna vijest

Godišnji program APR-a: Poziv za Generaciju ’24

Godišnji program APR-a jednogodišnji je edukacijski ciklus namijenjen liderima/icama i profesionalcima/kama mlađe generacije iz različitih sektora društva: akademske zajednice, civilnog…

Nova generacija polaznica i polaznika Akademije za politički razvoj

Iznimno nam je zadovoljstvo predstaviti novu generaciju polaznika i polaznica Akademije za politički razvoj! I ove godine okupili smo sjajne…