tra 19, 2017

Završni susret 3. ciklusa Studentskog APR-a u Zagrebu

20. i 21. travnja u Kući Europe se održava završni susret 3. ciklusa Studentskog programa APR-a u Zagrebu.

Završni susret Studentskog programa APR-a je dvodnevna radionica o pripremi projekata i povlačenju sredstava iz EU fondova.

Program radionice koncipiran je u suradnji s konzultantskom tvrtkom Razbor koja je specijalizirana za lokalni i regionalni razvoj i EU fondove. Program radionice prati PCM pristup („upravljanje projektnim ciklusom“) i pokriva područja od programiranja preko identifikacije, formulacije, financiranja do provedbe.

Predavači na radionici bit će alumniji APR-a koji se profesionalno bave pripremom projekata i povlačenjem sredstava iz EU fondova: Andrijana Parić (članica uprave i viša stručnjakinja – Razbor d.o.o.), Dalibor Dvorny (Evaluacija j.d.o.o.), Ivan Lakoš (viši stručni suradnik u Odjelu za pripremu i provedbu projekata – MZOS), Slavica Robić (Društvo za oblikovanje održivog razvoja), Mario Bajkuša (Forum za slobodu odgoja), Maja Horvat (MAP Savjetovanja) i Mateo Ivanac (voditelj inovacijske tvornice – Centar za industrijski razvoj).

Po završetku radionice polaznicima će biti uručene diplome za uspješni završetak programa.

U sklopu programa održane su tri jednodnevna modula posvećena temama “Suvremena demokracija i politička participacija mladih”, “Politička ekonomija i javne politike”, “Političko komuniciranje i mediji” te dvodnevna radionica o pripremi projekata i povlačenju sredstava iz EU fondova. Predavači i govornici u programu bili su istaknuti stručnjaci i profesionalci, mahom alumniji APR-a. Nakon završnog susreta za nekoliko polaznika bit će organizirana stažiranja u Europskom parlamentu, sve u cilju njihova osnaživanja za javno djelovanje i tržište rada.

Prethodna vijest

U Sisku održan 1. seminar novog ciklus Godišnjeg programa APR-a

 Prvi ovogodišnji događaj iz ciklusa otvorio je izvršni direktor APR-a Jakov Žižić uz pozdravne govore predsjednice Upravnog odobra APR-a Sandre…

Najava 2. seminara Godišnjeg programa u Rijeci

Program će se otvoriti pozdravnim govorima predsjednice Upravnog odbora APR-a, Sandre Pernar te zamjenika gradonačelnika Grada Rijeke Marka Filipovića. Polaznici…