svi 22, 2024

U susret Europskim izborima

Europski izbori u Hrvatskoj održat će se 9. lipnja 2024., a ove godine biramo 12 zastupnica i zastupnika u Europskom parlamentu. Kampanje su u punom jeku, za 12 MEP mjesta bori se čak 300 kandidata/kinja s 25 lista.

Sigurnosna/obrambena situacija u EU-u i u susjedstvu, Zeleni plan i zelene politike, migracije, razvoj i regulacija umjetne inteligencije, mladi, obrazovanje, zapošljavanje, pitanje daljnje reforme EU, manjak demokratskih vrijednosti i vladavine prava u nekim članicama…, samo su neki od ključnih izazova i pitanja s kojima će se novi saziv Europskog parlamenta morati nositi.

Gdje je tu Hrvatska i kako naši potencijalni europarlamentarci gledaju na ove izazove pokušat ćemo odgovoriti na panelu “The 2024 European Parliament Elections – Key Issues” koji će se održati u utorak, 28. svibnja u Uraniji (Kvaternikov trg 3/3) s početkom u 18h.

Na panelu sudjeluju:
# Vedran Horvat (Možemo!; The Greens/EFA)
# Božo Petrov (Most) – TBC
# Tonino Picula (SDP; S&P)
# Davor Ivo Stier (HDZ; EPP) – TBC

Diskusiju će moderirati naša alumna Marina Barukčić Stričević (Al Jazeera Balkans).

Panel je otvoren za širu javnost, a održava se prema Chatham House pravilima i na engleskom jeziku, obzirom da će u publici biti i desetak mladih američkih političkih lidera koje ugošćujemo na njihovom studijskom putovanju u organizaciji naše partnerske organizacije ACYPL.
Veselimo se vašem dolasku i aktivnom doprinosu, vjerujemo, vrlo zanimljivoj raspravi.
Prethodna vijest

Otvoreni panel o prevenciji rodno uvjetovanog nasilja

Prema podacima Eurostata, 28% žena u Hrvatskoj je tijekom svog života doživjelo nasilje od svojeg intimnog partnera. Svaka treća žena…

Panel o političkoj zastupljenosti žena u Hrvatskoj

Parlamentarni izbori su iza nas, imamo formiranu i potvrđenu novu Vladu. S 37 zastupnica od ukupno 151 mjesta u Saboru…