pro 9, 2016

U subotu završni modul programa “Lokalno vodstvo i razvoj”

U subotu 10. prosinca u Zaprešiću se održava treći, ujedno i završni modul APR-ova programa “Lokalno vodstvo i razvoj”.

Program je okupio 23 polaznice i polaznika koji su aktivni na lokalnoj razini i zainteresirani za profesionalni i društveni razvoj.

Treći modul započet će panel raspravom na temu „Politička komunikacija i izborne kampanje na lokalnoj razini“. O ovoj temi koja postaje sve zanimljivija ususret skorim lokalnim izborima, govorit će Zvonimir Novosel, gradonačelnik Jastrebarskog (SDP), Dario Hrebak, kandidat za gradonačelnika Bjelovara i donedavni saborski zastupnik HSLS-a te Mario Aunedi Medek, direktor i partner u komunikacijskoj agenciji Media Val. Raspravu će moderirati Rašeljka Maras.

Program se nastavlja predavanjem politologa Duje Prkuta iz GONG-a o transparentnosti i odgovornosti lokalne vlasti. Prkut će polaznicima predstaviti rezultate i zaključke GONG-ova istraživanja LOTUS o transparentnosti i odgovornosti jedinica lokalne i regionalne samouprave.

Modul će završiti panel raspravom o ulozi medija u lokalnoj demokraciji na kojoj će sudjelovati troje govornika koji su dugo godina prisutni na lokalnoj medijskoj sceni – Zlatko Šoštarić, glavni urednik i suvlasnik novina Prigorski Kaj, Robert Radošević iz Svetonedeljskog lista i nezavisnog portala te osnivač Televizije Zapad Danijel Pek. Panel će moderirati Stjepan Lacković s Veleučilišta Baltazar.

Nakon završnog panel uslijedit će dodjela diploma polaznicama i polaznicima koji su uspješno završili program.

Prethodna vijest

APR na Svjetskom forumu za demokraciju u Strasbourgu

Forum, kao jedinstvena platforma za raspravu između donositelja odluka i aktivista o ključnim promjenama i rješenjima problema s kojima se…

Natječaj za 14. generaciju Godišnjeg programa APR-a

Godišnji program APR-a je jednogodišnji obrazovni ciklus namijenjen liderima/icama i profesionalcima/kama mlađe generacije iz različitih sektora društva: političkih stranaka, poslovnog…