stu 29, 2016

APR na Svjetskom forumu za demokraciju u Strasbourgu

Polaznici 13. ciklusa Godišnjeg programa APR-a sudjelovali su na 5. izdanju Svjetskog foruma za demokraciju koji se od 7. do 9. studenog održavao u Strasbourgu.

Forum, kao jedinstvena platforma za raspravu između donositelja odluka i aktivista o ključnim promjenama i rješenjima problema s kojima se suočavaju demokratska društva diljem svijeta, održan je u organizaciji Vijeća Europe, Europskog parlamenta i Grada Strasbourga.

Ovogodišnji Forum je bio fokusiran na važnost obrazovanja za demokraciju nastojeći propitati kako obrazovanje može pridonijeti premošćivanju društvenih podjela i osnaživanju demokratskog potencijala u društvu. Forum se sastojao od niza plenarnih sjednica, predavanja i panel diskusija te je okupio brojne ugledne govornike iz različitih sektora i sfera društva. Uz polaznike Godišnjeg programa APR-a na Forumu su sudjelovali i polaznici iz preostale 21 škole Vijeća Europe (izuzev Azerbajdžana) te brojni drugi zainteresirani sudionici.

Pored aktivnog sudjelovanja u panel diskusijama i drugim raspravama na Forumu, polaznici Godišnjeg programa APR-a susreli su se i s hrvatskom sutkinjom na Europskom sudu za ljudska prava Ksenijom Turković, kao i s Miroslavom Papom, stalnim predstavnikom Republike Hrvatske pri Vijeću Europe. U sklopu samog Foruma, hrvatski polaznici održali su i bilateralni sastanak s polaznicima istovjetnog programa u Srbiji kojeg provodi Beogradski fond za političku izuzetnost, partnerska organizacija APR-a.

Sudjelovanjem ovogodišnjih polaznika na Forumu u Strasbourgu i formalno je završen 13. ciklus Godišnjeg programa APR-a. Već su započete pripreme za provođenje novog ciklusa programa, dok će sam poziv za prijavu novih kandidatkinja i kandidata biti objavljen polovicom prosinca 2016. godine.

Prethodna vijest

Lalumière zatražila neodložno oslobađanje Ilagara Mammadova

Lalumière, inače bivša glavna tajnica Vijeća Europe i bivša francuska ministrica, najoštrije je osudila odluku azerbajdžanskog Vrhovnog suda od 18….

U subotu završni modul programa “Lokalno vodstvo i razvoj”

Program je okupio 23 polaznice i polaznika koji su aktivni na lokalnoj razini i zainteresirani za profesionalni i društveni razvoj….