svi 27, 2016

Stajalište UO APR-a o kurikularnoj reformi

Upravni odbor Akademije za politički razvoj (APR) iskazuje podršku Cjelovitoj kurikularnoj reformi na kojoj je radilo preko 350 učiteljica i učitelja, stručnjaka i stručnjakinja pod vodstvom Ekspertne radne skupine i njezinog voditelja dr. sc. Borisa Jokića.

“Upravni odbor APR-a u potpunosti razumije iskazanu potrebu za radom bez političkih pritisaka, želju da se doprinese razvoju hrvatskog društva ne na temelju političkih ili drugih poveznica već samo i jedino na temelju svoje stručnosti, znanja i vještina.

Žalosti nas izostanak odlučnosti da se konkretnim mjerama da potpora ovom procesu i da se jasno i nedvosmisleno, kao društvo, opredijelimo za ulaganje u jedino što zemlja od 4,3 milijuna stanovnika treba ulagati – u ljudske potencijale.

U procesu Cjelovite kurikularne reforme vidjeli smo napore slične onima na kojima od 2004. godine radi i Akademija za politički razvoj kao „jedinstvena platforma za dijalog, raspravu i suradnju mladih ljudi različitih političkih provenijencija, ideoloških stajališta i sektorskih pripadnosti“.

Nadamo se kako će hrvatsko društvo smoći snage da odgovori ovoj svojoj povijesnoj zadaći da osigura budućim generacijama znanja, vještine i vrijednosti potrebne za izgradnju Hrvatske kao društva solidarnosti, tolerancije, inovacija, poduzetnosti, vladavine prava i demokracije.”

Upravni odbor Akademije za politički razvoj (APR)

Prethodna vijest

Troje alumnija APR-a u studijskom posjetu SAD-u

Studijski posjet dio je programa razmjene mlađih političara iz SAD-a i Hrvatske kojeg zajednički provode američka nevladina organizacija ACYPL i…

U Makarskoj održan 2. seminar Godišnjeg programa APR-a u 2016. godini

Seminar je otvorio izvršni direktor Akademije za politički razvoj Jakov Žižić zaželjevši svim polaznicima dobrodošlicu te zanimljive i korisne rasprave…