svi 25, 2016

Troje alumnija APR-a u studijskom posjetu SAD-u

Troje alumnija APR-a, Igor Andrović (generacija 2015.), Lea Gagulić (generacija 2012.) i Marin Grgeta (generacija 2009.), boravit će od 10. do 20. srpnja u studijskom posjetu Sjedinjenim Američkim Državama.

Studijski posjet dio je programa razmjene mlađih političara iz SAD-a i Hrvatske kojeg zajednički provode američka nevladina organizacija ACYPL i Akademija za politički razvoj. Program se provodi od 2011. kada je APR prvi put ugostio izaslanstvo mlađih političara iz SAD-a.

Cilj programa je unaprjeđenje znanja budućih donositelja odluka o političkim sustavima, politikama, međunarodnim odnosima i kulturama država domaćina, kao i njihovo međusobno povezivanje. Program je usmjeren i na poboljšanje tradicionalno izvrsnih bilateralnih odnosa između SAD-a i Hrvatske kroz otvaranje novih kanala i prilika za međusobnu suradnju.

U sklopu ovogodišnjeg posjeta alumniji APR-a imat će priliku upoznati se s različitim aspektima američkog političkog života i među ostalim pratiti kampanju za predsjedničke izbore koji se održavaju u studenome.

Stajalište UO APR-a o kurikularnoj reformi

“Upravni odbor APR-a u potpunosti razumije iskazanu potrebu za radom bez političkih pritisaka, želju da se doprinese razvoju hrvatskog društva…