tra 3, 2020

Prvi digitalni #APRtalks

Uslijed situacije s kojima se naše društvo suočilo, organizirali smo prvi digitalni #APRtalks

Dr. sc. Igor Miklousic je evolucijski psiholog koji se bavi temama vezanim uz moral, suradnju, odnose te interakcijom ljudi s digitalnim svijetom. Znanstvenu karijeru gradio je na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar i na Hrvatskim studijima, a trenutačno radi kao konzultant na projektima vezanim uz ponašanje potrošača i glasača, te na razvoju edukacija vezanih uz digitalno zdravlje.

Prof. psih. Martina Čarija voditeljica je Centra za djecu, mlade i obitelj Modus u Društvu za psihološku pomoć. Martina ima višegodišnje iskustvo u području pružanja podrške ranjivim skupinama, članica je tima za krizne psihološke intervencije koji je ovih dana izuzetno aktivan u pružanju podrške građanima, trenerica, u edukaciji za psihoterapeutkinju i supervizoricu.

Neke od tema koje ćemo dotaknuti su održavanje mentalnog zdravlja u samoizolaciji, evolucijska podloga nelagode koju osjećamo ovih dana, praktični savjeti kako ju nadvladati, zatim kako prepoznati osobe kojima je potrebna pomoć, kako o zdravstvenoj i financijskoj nesigurnosti razgovarati sa svojom djecom, a kako, primjerice, s kolegama na poslu, koja je odgovornost vođe u ovim trenucima i kako se snaći u šumi različitih savjeta i katastrofičnih projekcija kojima smo ovih dana okruženi.

Prethodna vijest

Kako radi Europski parlament? pitaj EUreku!

22 mlade osobe sudjelovale su na simulaciji rada Europskog parlamenta uz pomoć voditelja debatnog kluba Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Sudionici su bili…

#APRtalks – Zagrebački potres: mjesec dana kasnije

U srijedu 22. travnja – točno mjesec dana nakon zagrebačkog potresa, na još jednom digitalnom #APRtalksu okupili smo pedesetak alumnija…