tra. 3, 2020

Prvi digitalni #APRtalks

Uslijed situacije s kojima se naše društvo suočilo, organizirali smo prvi digitalni #APRtalks

Dr. sc. Igor Miklousic je evolucijski psiholog koji se bavi temama vezanim uz moral, suradnju, odnose te interakcijom ljudi s digitalnim svijetom. Znanstvenu karijeru gradio je na Institutu društvenih znanosti Ivo Pilar i na Hrvatskim studijima, a trenutačno radi kao konzultant na projektima vezanim uz ponašanje potrošača i glasača, te na razvoju edukacija vezanih uz digitalno zdravlje.

Prof. psih. Martina Čarija voditeljica je Centra za djecu, mlade i obitelj Modus u Društvu za psihološku pomoć. Martina ima višegodišnje iskustvo u području pružanja podrške ranjivim skupinama, članica je tima za krizne psihološke intervencije koji je ovih dana izuzetno aktivan u pružanju podrške građanima, trenerica, u edukaciji za psihoterapeutkinju i supervizoricu.

Neke od tema koje ćemo dotaknuti su održavanje mentalnog zdravlja u samoizolaciji, evolucijska podloga nelagode koju osjećamo ovih dana, praktični savjeti kako ju nadvladati, zatim kako prepoznati osobe kojima je potrebna pomoć, kako o zdravstvenoj i financijskoj nesigurnosti razgovarati sa svojom djecom, a kako, primjerice, s kolegama na poslu, koja je odgovornost vođe u ovim trenucima i kako se snaći u šumi različitih savjeta i katastrofičnih projekcija kojima smo ovih dana okruženi.

Prethodna vijest

Seminar u Virovitici

Naša 17. generacija polaznika programa  u tri je dana trajanja seminara imala priliku učiti o političkim ideologijama te kako se…

#APRtalks – Zagrebački potres: mjesec dana kasnije

U srijedu 22. travnja – točno mjesec dana nakon zagrebačkog potresa, na još jednom digitalnom #APRtalksu okupili smo pedesetak alumnija…