velj 25, 2019

Uspješno završen LAPR u Čakovcu

Nakon tri uspješna modula, polaznicima su dodijeljene diplome.

Posljednji modul LAPR-a Čakovec koji se provodio u suradnji s Udrugom gradova i Međimurskom županijom, bio je posvećen transparentnosti lokalne uprave i medijima.

Program je otvorila Povjerenica za informiranje 2013.-2018. Anamarija Musa, koja je izložila problematiku manje transparentnosti na lokalnoj razini. Istaknula je kako lokalna razina ima slabe kapacitete za informiranje svojih građana, no da se jednostavnim alatima takva poteškoća može premostiti. Nadalje, dala je par primjera gdje se njezin ured našao pod pritiskom javnih tijela zbog traženja određenih dokumenata važnih za informiranje javnosti, što je pobudilo interes nazočnih polaznika.

Nakon prof. Muse, uslijedila je panel rasprava na kojoj su sudjelovali alumniji APR,a – Mario Rajn, gradonačelnik Križevaca te Marko Ignjatović, Libusoft Cicom. Ignjatović je prezentirao rad svoje firme te se osvrnuo na IT rješenja koja su dostupna JLRS-ima te dao primjere dobre prakse, dok je Rajn na primjeru Križevaca predočio rad svoje uprave te istekao specifičnosti koje utječu na donošenje odluka i otvorenosti vlasti.

Modul je zaključio glavni urednik Međimurskih novina Dejan Zrna, koji se osvrnuo na odnos HND-a i lokalnih medija, percepcije lokalnih medija kao PR glasila jedinica lokalnih i regionalnih samouprava te stanju novinarstva općenito.

Na kraju je uslijedila svečanost podjele diploma gdje su polaznicima uručena uvjerenja o uspješnom završetku programa, a druženje se u neformalnom tonu nastavilo dalje.

 

[supsystic-gallery id=10 position=center]

Prethodna vijest

Konferencija: Gdje su prostori slobode i imaju li slobode prostora?

Prostori slobode često se izjednačuju s javnim prostorima kojima su inherentne slobode okupljanja i mišljenja. Hannah Arendt ih je shvaćala…

U Opatiji održan 1. seminar Godišnjeg programa

Uz osvježen Godišnji program u kojeg je utkano više interaktivnih i radioničkih dijelova, završen je 1. seminar ovog programa koji…