velj 20, 2020

Uskoro počinje projekt “Otvorena klima – policy lab”

Projekt zamišljen kao trodnevni program namijenjen mladima u dobi od 14-30 godina sa interesom za borbu protiv klimatskih promjena izvodi se pod vodstvom Impact House-a dok su veleposlanstvo Ujedinjene Kraljevine i Akademija za politički razvoj partneri.

Svaki od tri dana trajanja policy lab-a sudionici, podijeljeni u radne grupe (6 timova po 5 sudionika), imati će  priliku upoznati se s ključnim poglavljima u procesu borbe protiv klimatskih promjena uz pomoć facilitatora imajući na raspolaganju think tank stručnjaka.

Tema prvog dana (27.2.) su podaci i istraživanje, factchecking i digitalna prezentacija podataka, što je tema koju će facilitirati Code 4 Croatia i We are the outriders, dok će stručnjaci prvi dan biti iz Ureda povjerenika za informiranje i Ureda za udruge Vleda RH. Prvi dan završit će prijemom kod britanskog veleposlanika gdje će sudionici imati “tajnu” misiju networkinga. Na prijem kod veleposlanika pozvani su svi dionici policy lab-a.

Tema drugog dana (28.2.) je donošenje konkretnih rješenja, također timski, uz facilitatore iz Policy lab UK-a i think tank stručnjaka iz Instituta za političku ekologiju, Terra Hub-a, sektora za energetiku i zaštitu okoliša Hrvatske gospodarske komore, RTL-a. Drugi dan održat će se i radionica na temu pristranosti u stvaranju rješenja.

Treći dan (29.9.) je dan utjecaja, dan kad sudionici rade u timovima uz facilitatore i stručnjake iz EuroNavigatora i The good lobby- a. Treći dan i cijeli program policy lab-a Otvorena klima završava Razgovorima o klimi, odnosno tako da sudionici u 15 minuta predstave svoja rješenja svakom od 4 stola: predstavnicima javne uprave, civilnog sektora i novinara (mediji, sveučilišta), političkih stranaka i privatnog sektora.  Nakon predstavljanja rješenja sudionici će dobiti feedback kako bi se ideje još bolje razradile i postale budući policy prijedlozi.

Prethodna vijest

Godišnji program – Natječaj za generaciju 2020

Godišnji program APR-a jednogodišnji je edukacijski ciklus namijenjen liderima/icama i profesionalcima/kama mlađe generacije iz različitih sektora društva: akademske zajednice, civilnog…

Odabrani polaznici Godišnjeg programa 2020!

Upravni odbor, zajedno s uredom APR-a, proveo je selekcijski postupak vrednovanjem svih pristiglih prijava i obavljanjem razgovora s određenim dijelom…