velj 12, 2019

U odličnoj atmosferi nastavljen LAPR u Čakovcu

Drugi modul bio je posvećen gospodarskom razvoju zajednice.

Susret je otvoren raspravom “Stvaranje poticajnog poslovnog okruženja” na kojemu su sudjelovali Ivana Ninčević Lesandrić,poduzetnica i Saborska zastupnica,Martina Marušić Britvec, LAG Vallis Colapis,Elizabeta Škvorčec, PMF Zagreb, Udruga mladih Feniks Oroslavje te moderator rasprave Darko Suljičić, programski koordinator APR-a. Ninčević Lesandrić naglasila je nužnost usklađivanja lokalnih i nacionalnih politika razvoja poduzetništva te važnost definiranja što je u čijoj nadležnosti, dok su se Marušić Britvec te Škvorčec osvrnule na ulogu LAG-ova u poticanju poduzetništva te važnosti civilnog društva koje ima veliki potencijal osigurati usluge koje država ne može.

Nakon kraće pauze, program je nastavljen panelom Strane vs domaće investicije u RH na kojem su sudjelovali Mladen Križaić, predsjednik Županijske komore Čakovec, Alen Kajmović, predsjednik Uprave Vajde d.d. , grupa Pivac te moderatorica Nives Kopajtich Škrlec. Panelisti su se dotaknuli politika i uvjeta koji utječu na gospodarsku klimu te iznijeli podatak kako Međimurska županija ima najmanju stopu nezaposlenosti u državi, no u isto vrijeme i ispodprosiječnu plaću.

Josip Grgić, viši savjetnik Pravobraniteljice za ravnopravnost spolova održao je predavanje na temu  Političke participacije, žene na lokalnom tržištu rada i rodna ravnopravnost koje je pobudilo veliki interes sudionika te je vrijeme predviđeno za ovu cjelinu programa produženo.

Modul je zatvorila Tajana Lovrić iz konzultantske tvrtke Projekt jednako razvoj koja je održala radionicu “EU projekti, osnove ciklusa i novosti kod natječaja”. 

Sljedeći i posljednji susret održat će se 26. veljače kada će biti dodijeljene i diplome.

[supsystic-gallery id=9 position=center]

Prethodna vijest

Održan prvi modul LAPR-a u Čakovcu

Prvi modul LAPR-a za gradove Krapinsko-zagoske i Međimurske županije održan je 26. siječnja 2019. godine na temu međusektorske suradnje na…

Natječaj za izvršnu/og direktor/icu otvoren

Oglas za posao IZVRŠNA DIREKTORICA/IZVRŠNI DIREKTOR AKADEMIJE ZA POLITIČKI RAZVOJ   O Akademiji za politički razvoj Akademija za politički razvoj…