sij 30, 2019

Održan prvi modul LAPR-a u Čakovcu

Program je otvorio župan Međimurske županije Matija Posavec.

Prvi modul LAPR-a za gradove Krapinsko-zagoske i Međimurske županije održan je 26. siječnja 2019. godine na temu međusektorske suradnje na lokalnoj razini. Cijeli program provodi se u suradnji s Udrugom gradova RH i Međimurskom županijom.

Prvi dio programa bio je posvećen lokalnoj i regionalnoj vlasti, odnosno modalitetima suradnje koju oni ostvaruju s drugim sektorima. tom prigodom na raspravi su sudjelovali Dario Hrebak, gradonačelnik Bjelovara, Jasna Petek, zamjenica župana za društvene djelatnosti Krapisnko- zagorske županije, Daniel Vnuk, gradski vijećnik u gradu Oroslavju te Nives Kopajtich Škrlec kao moderatorica. Panelisti su prikazali svoja iskustva i prakse ali i upozorili na ograničenja koja ih još uvijek koče u postizanju određenih ciljeva na dobrobit zajednice koje predstavljaju.

Nakon rasprave uslijedila je radionica koja je za cilj imala međusobno upoznavanje polaznika programa i rušenje predrasuda prema onima koji predstavljaju drugi sektor. Ivan Matić iz udruge 3D ukratko je predstavio svoju udrugu, razloge zbog kojih je nastala te dao svoju viziju udruge i rada civilnog sektora, a potom je Stjepan Mikec, izvršni direktor ACT Grupe održao radionicu.

Program se zatvorio raspravom o ulozi manjina, odnosno Roma i Romkinja u lokalnoj zajednici i njihovom mogućnosti da ravnopravno sudjeluju u kreiranju odluka. Tom prigodom su gostovali Siniša Senad Musić, predstavnik Roma Education Fonda u Hrvatskoj, Maja Odrčić Mikulić iz Međimurske županije te Jagoda Novak u ulozi moderatorice.

Kako je prošao prvi modul možete provjeriti u galeriji.

 

[supsystic-gallery id=8 position=center]

 

Prethodna vijest

Konferencija „Mirovinska reforma na pragu provedbe – Dan poslije“

Akademija za politički razvoj poziva vas na konferenciju „Mirovinska reforma na pragu provedbe – Dan poslije“, koja će se održati…

U odličnoj atmosferi nastavljen LAPR u Čakovcu

Drugi modul bio je posvećen gospodarskom razvoju zajednice. Susret je otvoren raspravom “Stvaranje poticajnog poslovnog okruženja” na kojemu su sudjelovali…