ožu 16, 2017

Seminarom u Sisku započinje 14. ciklus Godišnjeg programa APR-a

U Sisku se od 17. do 19. ožujka održava 1. seminar Godišnjeg programa APR-a koji će biti posvećen temi "Društvo i politika u suvremenoj demokraciji".

Seminar se otvara u petak 17.3. pozdravnim govorima Sandre Pernar, predsjednice Upravnog odbora Akademije za politički razvoj te Kristine Ikić Baniček, gradonačelnice Grada Siska.

Nakon toga uslijedit će radni dio seminara u kojem će 29 ovogodišnjih polaznika Godišnjeg programa slušati predavanja o populizmu kao patologiji suvremenih demokracija, suvremenim političkim ideologijama, društvenim rascjepima i obrascima političke polarizacije u Hrvatskoj te stvaranju javnih politika u teoriji i praksi. Polaznici će također sudjelovati u panel raspravama o budućnosti političkih stranaka i političkoj uporabi povijesti te u radionici o sastavljanju izbornih programa i postizbornom koaliranju.

Godišnji program APR-a provodi se od 2004. godine kao hrvatski ogranak projekta Vijeća Europe za političku edukaciju i povezivanje mladih lidera i profesionalaca s područja politike, javne uprave, medija, poslovnog sektora, civilnog društva i akademske zajednice. Održavanje seminara u Sisku podupire Vijeće Europe kao glavni pokrovitelj programa te Grad Sisak.

Prethodna vijest

Treći modul Studentskog programa u Zagrebu

Program 3. modula sastojat će se od predavanja dvojice komunikacijskih stručnjaka mlađe generacije, Bartola Šimunića i Petra Karabatića. Prvo predavanje…

U Sisku održan 1. seminar novog ciklus Godišnjeg programa APR-a

 Prvi ovogodišnji događaj iz ciklusa otvorio je izvršni direktor APR-a Jakov Žižić uz pozdravne govore predsjednice Upravnog odobra APR-a Sandre…