ožu 10, 2020

Seminar u Virovitici

Prvi seminar Godišnjeg programa 2020. godine održao se u Virovitici od 6. do 8. ožujka u kuriji Janković uz podršku Vijeća Europe i Virovitičko-podravske županije.

Naša 17. generacija polaznika programa  u tri je dana trajanja seminara imala priliku učiti o političkim ideologijama te kako se one odražavaju na kreiranja javnih politika obzirom na stranku koja je na vlasti. Fokus je bio stavljen na ekonomske i socijalne politike, a uz interaktivna predavanja stručnjaka poput dr.sc. Domagoja Vukoje s Fakulteta političkih znanosti i dr.sc. Velibora Mačkića s Ekonomskog fakulteta, polaznici su imali zadatak kreirati vlastite politike oslanjajući se na teorijsku podlogu i saznanja koja su dobili uz pomoć Tihomira Ponoša i Jakova Žižića.

Tijekom seminara, obišli smo Panonski drvni centar kompetencija te smo pričali o važnosti regionalnog razvoja  uz sudjelovanje Mislava Tolušića, Emine Kovač, Dražena Ćućića, Hrvoja Vampovca i Biljane Gaće kao i mogućnostima sukreiranja lokalnih javnih politika od strane udruga civilnog društva koje djeluju u različitim spektrima (braniteljska udruga, udruga za pomoć ženama i žrtvama zlostavljanja te udruga koja pruža usluge i pomoć osobama s multipla sklerozom).

Drugi seminar održat će se u kolovozu u gradu Hvaru uz podršku Vijeća Europe i grada Hvara.

Prethodna vijest

Objava za medije Mreže škola za političke studije Vijeća Europe

Strasbourg 25.02.2020: Osman Kavala, a leading Turkish philanthropist and human rights defender, who was released and then immediately re-arrested on…

Kako radi Europski parlament? pitaj EUreku!

22 mlade osobe sudjelovale su na simulaciji rada Europskog parlamenta uz pomoć voditelja debatnog kluba Ekonomskog fakulteta u Zagrebu. Sudionici su bili…