lip 17, 2016

Panel rasprava: “Kako osigurati podršku civilnom društvu u Hrvatskoj?”

Akademija za politički razvoj (APR) organizira panel raspravu na temu „Kako osigurati podršku civilnom društvu u Hrvatskoj?“ koja će se održati u Europskom domu u Zagrebu  (Jurišićeva 1/1) 20. lipnja, s početkom u 18 sati.

Sudionici rasprave su prof.dr.sc. Žarko Puhovski, politički analitičar, Vesna Lendić Kasalo, zamjenica ravnatelja Ureda za udruge Vlade RH, Željka Leljak-Gracin iz Zelene akcije i Ivan Matić iz udruge 3D. Moderatorica rasprave je Jagoda Novak, članica Upravnog odbora APR-a.

APR teži biti platforma za informiranu i kvalitetnu raspravu o svim aktualnim društvenim pitanjima. Jedno od tih pitanja je i djelovanje organizacija civilnog društva u Hrvatskoj, u koje spada i APR. Ovom raspravom želi se općenito sagledati uloga i važnost organizacija civilnog društva u demokratskim procesima te raspraviti koje su prednosti postojećeg modela podrške civilnom društvu, odnosno gdje se nalaze izazovi na koje je potrebno odgovoriti u narednom razdoblju.

Cilj rasprave je iznjedriti zaključke i preporuke na temu osiguravanja kvalitetne podrške civilnom društvu, koji će potom biti upućeni javnosti i svim relevantnim dionicima.

Prethodna vijest

U Makarskoj održan 2. seminar Godišnjeg programa APR-a u 2016. godini

Seminar je otvorio izvršni direktor Akademije za politički razvoj Jakov Žižić zaželjevši svim polaznicima dobrodošlicu te zanimljive i korisne rasprave…

Održana tribina APR-a o podršci civilnom društvu u Hrvatskoj

Govornici na tribini bili su politički analitičar, prof.dr.sc. Žarko Puhovski, Vesna Lendić Kasalo, zamjenica ravnatelja Ureda za udruge Vlade Republike…