stu 2, 2016

Otvorene prijave za 1. ciklus Studentskog programa APR-a u Splitu

Akademija za politički razvoj (APR) poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u 1. ciklusu Studentskog programa APR-a koji će se odvijati u Splitu tokom 2016. i 2017. godine.

„Studentski APR“ je namijenjen edukaciji studenata i mladih o suvremenoj demokraciji i političkoj participaciji, javnim politikama, javnom komuniciranju i medijima te pripremi projekata i namicanju sredstava iz Europske unije. Program se sastoji od predavanja, panel rasprava i radionica na kojima će sudjelovati priznati predavači i stručnjaci iz različitih sektora. Najboljim polaznicima programa bit će omogućena i stažiranja u uredima hrvatskih zastupnika u Europskom parlamentu.

Sudjelovanje u programu je u potpunosti besplatno.

Prijaviti se mogu studenti sa svih studijskih programa na visokim učilištima u Hrvatskoj (neovisno o studijskom području), kao i diplomanti koji su svoj studij završili tijekom protekle tri akademske godine (od rujna 2013. nadalje). Prijaviti se mogu i redovni i izvanredni studenti, zaključno do 29 godina starosti.

Kriteriji za odabir uključuju:

  • akademski uspjeh
  • motiviranost za dodatno obrazovanje i usavršavanje
  • dosadašnje javno djelovanje

Selekcijski odbor odabrat će između 30 i 35 polaznika koji će sudjelovati na četiri susreta u Splitu koji će se provoditi od prosinca 2016. do travnja 2017. Točni datumi održavanja susreta bit će poznati po okončanju selekcijskog postupka. Polaznici su obvezni sudjelovati na najmanje tri od četiri susreta. Po završetku programa uspješnim polaznicima bit će uručene diplome te će biti uključeni u alumni mrežu Studentskog APR-a.

Za sudjelovanje u Studentskom programu APR-a potrebno je poslati životopis u kojem se obvezno mora navesti prosjek ocjena stečenih tijekom studiranja, te pismo motivacije (do 300 riječi). Prijave se šalju na e-mail adresu: split_apr@politicka-akademija.org

Krajnji rok za prijavu je 15. studenoga 2016. do 24 h.

Najkasnije do 23. studenoga 2016. svi kandidati će biti obaviješteni o rezultatima selekcije. Konačni rezultati odabira bit će objavljeni na mrežnim stranicama Akademije (www.apr.hr).

Prethodna vijest

Održana 10. Godišnja konferencija Akademije za politički razvoj

Kao što je već navedeno, ovogodišnja konferencija bila je deseta po redu konferencija održana u sklopu Godišnjeg edukativnog programa APR-a…

Otvorene prijave za 3. ciklus Studentskog programa APR-a u Zagrebu

„Studentski APR“ je namijenjen edukaciji studenata i mladih o suvremenoj demokraciji i političkoj participaciji, javnim politikama, javnom komuniciranju i medijima…