kol 28, 2018

Oslobođen direktor Baku škole

Mammadov je bio izgledni protukandidat na azerbajđanskim predsjedničkim izborima 2013. no netom prije njih je uhićen i pritvoren.

Direktor Baku škole Ilgar Mammadov, koja kao i APR djeluje pod okriljem Škola za demokraciju Vijeća Europe, oslobođen je nakon 5 godina političkog zatočeništva što Vijeće Europe i APR glasno pozdravljaju. Mammadov je uhićen 2013., netom prije predsjedničkih izbora, te se zahvalama na angažmanu oko njegovog oslobođenja i ljudskih prava kao zatvorenika javio kolegama drugih Škola za politički razvoj i predstavnicima Vijeća Europe.

Informacije o poteškoćama s kojima se suočavaju drugi predstavnici Škola iz te regije (Turska, Rusija) govore koliko svi zajedno trebamo raditi na promicanju ljudskih prava, održanju demokratskih standarda, a slobodu izražavanja i djelovanja nikako ne uzimati kao datost i ireverzibilan proces.

Prethodna vijest

Završen Studentski APR u Zagrebu

Posljednji susret bio je posvećen EU fondovima i planiranju projektnog ciklusa.  Teorijski uvod u fondove, njihovu važnost, mogućnosti kao i…

Studijsko putovanje APR-a u SAD

Od 2013. u su-organizaciji s American Council of Young Political Leaders (ACYPL) provodimo program studijske razmjene između Hrvatske i SAD-a….