lis 13, 2020

Održana 14. Godišnja konferencija

Uz poštovanje epidemioloških mjera, Konferencija se održala uz visoko pokroviteljstvo Predsjednika Republike Hrvatske te podršku Vijeća Europe, tvrtke Kraš d.d., Media Vala, Europskog parlamenta, Veleposlanstva SAD-a u Zagrebu i Badela 1862.

Godišnja konferencija pod nazivom “Hrvatska, Europa i svijet tijekom i nakon COVID_19”   održala se u nešto drukčijem obliku nego prije te se kombinirao online i on-site sadržaj. Konferencija se fokusirala na trenutačnu situaciju kroz nekoliko perspektiva – javnozdravstvenu, političku i društvenu  na nekoliko razina – nacionalnoj, europskoj te svjetskoj.

Program se održavao u auditoriumu tvrtke Kraš s 30-ak fizički prisutnih sudionika dok je ostatak  alumnija program uživo pratio putem Zoom-a.

Na otvaranju subotnjeg dijela programa, okupljenima kao i onima koji su Konferenciju pratili putem poveznice, obratila se glavna tajnica Vijeća Europe, gđa. Marija Pejčinović Burić koja je istaknula važnost Akademije za politički razvoj u demokratizaciji hrvatskog društva kao i ostvarenom napretku koji je doprinijelo uspješnoj integraciji u europske procese.

Na konferenciji su sudjelovali: Predsjednik Republike Hrvatske g. Zoran Milanović, potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova g. Davor Božinović, hrvatski zastupnik u europskom parlamentu g. Tonino Picula, profesor s Yale School of Medicine dr. Richard Martinello te bivši koordinator Opće skupštine UN-a za Covid-19, g. Ivan Šimonović. Razgovore s uvaženim govornicima vodile su alumne APR-a : Maja Dodić, Damira Gregoret Bobić, Andrea Čović Vidović, Sara Medved te Jagoda Novak.

[supsystic-gallery id=20 position=center]

 

 

Prethodna vijest

Natječaj za Lokalnu akademiju za politički razvoj u Dubrovniku

Lokalni APR u Dubrovniku dio je projekta „LAPR – Lokalni programi APR-a“ te stiže u Dubrovnik na inicijativu Udruge Bonsai…

Predstavljen program Lokalne akademije u Dubrovniku

Po prvi puta u Dubrovniku će se održati Lokalna akademija za politički razvoj, program koji se provodi od 2013. godine….