tra 17, 2018

Održan treći susret “APR za mlade” u Splitu

U subotu 14. travnja u dvorani Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu na Peristilu održan je treći seminar Studentskog APR-a.

U prvom dijelu programa, dugogodišnja novinarka HRT centra Split, Vedrana Krstić Ivanišević, održala je interaktivno predavanje o sadašnjosti i budućnosti radija kao medija kojem, prema relevantnim istraživanjima, ljudi najviše vjeruju. Uz predavanje, gospođa Krstić Ivanišević je studentima prenijela i veliki dio svojeg iskustva rada kao novinarke i urednice na radiju Split u sklopu kojega je posebno naglasila emisiju Kroz bolonju i prašumu koju vode i uređuju studenti.

Nakon kratkog osvježenja uslijedio je panel na temu “Novinarstvo danas i sutra” u sklopu kojega su studentima svoja promišljanja o novinarstvu i medijima prenijeli Ivan Kaštelan, novinar Slobodne Dalmacije, Mate Prlić, glavni urednik i suvlasnik portala Dalmatinski portal, i Kristina Garbina, glavna urednica Radio Kampusa. U panel raspravi su aktivno sudjelovali i polaznici ovogodišnjeg studentskog programa.

Prethodna vijest

Održan 3. seminar Studentskog APR-a u Zagrebu “ Novinarstvo u Hrvatskoj danas”

Na panel raspravi sudjelovale su: Ivana Dragičević s N1 TV-a, Dora Kršul, novinarka portala Srednja.hr i Katja Kušec, HRT. U…

Najava 2. seminara Godišnjeg programa u Bjelovaru

Seminar će biti posvećen političkom i medijskom diskursu u javnom prostoru uz brojne, uvažene predavače i voditelje radionica. Ovaj dvodnevni…