tra 16, 2018

Održan 3. seminar Studentskog APR-a u Zagrebu “ Novinarstvo u Hrvatskoj danas”

Jučer se u Kući Europe održao treći po redu seminar Studentskog APR-a gdje se razgovaralo o medijima i vještini argumentacije.

Na panel raspravi sudjelovale su: Ivana Dragičević s N1 TV-a, Dora Kršul, novinarka portala Srednja.hr i Katja Kušec, HRT.

U ulozi moderatora našli su se polaznici studentskoga programa, Nina Skočak i Ivan Roško. Panelistice su s polaznicima podijelile svoja pozitivna i manje ugodna novinarska  iskustva, detektirale probleme s kojima se novinari susreću s naglaskom na genezu mehanizama političkih pritisaka u posljednjih tridesetak godina, stanje javne televizije i radija, pojavu plasiranja lažnih i nerelevantnih vijesti, pitanja objektivnosti i prenošenja istine u novinarskome poslu, sustavne probleme izobrazbe mladih budućih novinara i pritiske kroz financijsku nestabilnost novinara.

Nakon panela, uslijedila je radionica “Argumentacija i njezine zamke” koju je održala Ana Šimundža, Humanea, laboratorij dobrog života. U iznimno interaktivnoj atmosferi, sudionici programa naučili su elemente dobre argumentacije, prepoznati zamke u političkoj argumentaciji te stvorili temelje za razlikovanje propagande od argumentiranih činjenica.

Sljedeći i završni seminar održat će se u svibnju 2018. kada je na rasporedu dvodnevna radionica osmišljanja projekata te razrada projektnog ciklusa s ciljem apliciranja na natječaje iz EU fondova.

 

Prethodna vijest

Najava trećeg seminara “APR za mlade” u Splitu

Seminar će započeti predavanjem o radijskom novinarstvu koju će voditi novinarka HRT Radio Splita Vedrana Krstić Ivanišević. Nakon predavanja uslijedit će…

Održan treći susret “APR za mlade” u Splitu

U prvom dijelu programa, dugogodišnja novinarka HRT centra Split, Vedrana Krstić Ivanišević, održala je interaktivno predavanje o sadašnjosti i budućnosti radija…