ožu 6, 2018

Održan 2. modul Studentskog APR-a u Splitu

U subotu 3. ožujka s početkom u 10 sati, u dvorani Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Splitu na Peristilu, održan je 2. modul Studentskog programa APR-a na temu javnih politika.

Uvodno predavanje na temu procesa definiranja i donošenja javnih politika na europskoj razini, održala je Željana Zovko, zastupnica u Europskom parlamentu. Zastupnica Zovko je studentima ukratko predstavila proces donošenja odluka i javnih politika na europskoj razini koji se odvija između Europske komisije, Parlamenta i Vijeća ministara. Nakon predavanja uslijedila je zanimljiva rasprava o migrantstkoj krizi i odnosu EU prema Bosni i Hercegovini.

Nakon predavanja i zanimljive rasprave uslijedila je kratka pauza nakon čega je održan panel na temu javnih politika u Hrvatskoj.

Na panelu su sudjelovali: Đordana Barbarić iz udruge Most, Nansi Ivanišević iz Ureda državne uprave Split zadužena za resore obrazovanja, kulture i sporta, Branka Ramljak iz Ministarstva znanosti i obrazovanja i Miljenko Pivac, član upravnog odbora APR-a. Panelom je moderirao Tomislav Mamić, osnivač Kluba mladih Split i organizator prve konferencije Blockchain Hub Split.

Panelisti su podijelili svoja mišljenja sa studentima o javnim politikama u kojima su i sami sudjelovali kao dionici. Đordana Barbarić je istaknula doprinos udruge Most u kreiranju socijalnih politika i zalaganja za beskućnike i mlade s rizičnim ponašanjem. Državna tajnica u ministarstvu znanosti i obrazovanja Ramljak se osvrnula na kurikularnu reformu i stanje u visokom obrazovanju. Nansi Ivanišević je govorila o javnoj upravi i stanju u kulturi, a Miljenko Pivac o ekonomskim politikama, o Agrokoru i odnosu privatnog, parcijalnog interesa i političkih struktura. Nakon njihovih izlaganja uslijedila je i šira rasprava sa studentima.

Prethodna vijest

Održan 2. modul Studentskog programa u Zagrebu

Susret su pozdravnim govorom i uvodnim riječima otvorili Darko Suljičić, programski koordinator zadužen za razvoj novih programa i odnose s…

Najava 1. seminara Godišnjeg programa u 2018.

Prvi seminar provodi se uz potporu Nacionalne zaklade za razvoj civilnog društva, Vijeća Europe te Grada Biograda. Program započinje pozdravnim…