stu 7, 2017

Održan 2. modul LAPR-a u Varaždinu

4. studenog održan je drugi modul Lokalnog programa Akademije za politički razvoj u Varaždinu okupljajući polaznike iz četiri županije sjeverne Hrvatske.

Program je otvoren panel raspravom „Sudjelovanje žena u lokalnoj politici i javnom životu“ na kojoj su sudjelovale Vlasta Cindrić, predsjednica Interesnog odbora žena Gradske organizacije Varaždin i županijska vijećnica Županijske skupštine, Nina Begičević Redjep, izvanredna profesorica i prodekanica za znanost na FOI-u, Sonja Hlebar, voditeljica programa, Udruga za održivi razvoj Hrvatske te Sanda Pernar u ulozi moderatorice. Panelistice kao i polaznici programa detektirali su probleme s kojima se žene susreću na tržištu rada ali i istaknuli druge otežavajuće okolnosti koje utječu na položaj žena u društvu.

Duje Prkut, istraživač i politolog zatim je upoznao polaznike programa s projektom LOTUS koji se bavio istraživanjem transparentnosti jedinica lokalne i regionalne samouprave te pozitivnim primjerima participativnog budžetiranja poput onog koji se provodi u gradu Pazinu.

Treći i završni modul ovogodišnjeg LAPR-a održat će se 2. prosinca

Prethodna vijest

Nastavlja se Lokalni program APR-a u Varaždinu

U prvom dijelu modula održat će se panel rasprava na temu „Sudjelovanje žena u lokalnoj politici i javnom životu“ u…

Otvoren natječaj za 4. ciklus Studentskog programa APR-a u Zagrebu

Program „Studentski APR“ sastoji se od predavanja i rasprava na kojima će sudjelovati priznati predavači i stručnjaci iz različitih sektora…