ruj 11, 2017

Natječaj za Lokalni program APR-a u Varaždinu

Akademija za politički razvoj (APR) poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u Lokalnom programu APR-a „Sudjelovanje mladih i razvoj demokracije u lokalnoj zajednici“ koji će se održavati u Varaždinu od listopada do prosinca ove godine.

Lokalni APR u Varaždinu dio je projekta „Lokalni programi APR-a“ i namijenjen je osnaživanju lokalnih dionika na području aktivnog i demokratskog građanstva i njihovom aktivnom uključivanju u sve segmente društvenog života u lokalnoj zajednici. Prvi ciklus projekta proveden je u Splitu 2014. s polaznicima iz različitih lokalnih sredina Splitsko – dalmatinske županije, drugi u Osijeku 2015. s polaznicima iz triju slavonskih županija (Osječko – baranjska, Virovitičko – podravska i Brodsko – posavska), a treći u Zaprešiću 2016. s polaznicima iz cijele Zagrebačke županije. Projekt se provodi uz financijsku potporu Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj.

Lokalni program APR-a u Varaždinu okupit će do najviše 30 polaznika koji će biti odabrani temeljem javnog poziva na prijavu. Prilikom odabira vodit će se računa da među polaznicima budu prisutni predstavnici različitih sektora (udruga mladih i za mlade, stranačkih pomladaka, savjeta mladih, studentskih zborova, mladih koji su zaposleni u tijelima državne i javne uprave, medijima i poslovnom sektoru te ostalih). Također će se voditi računa i o primjerenoj spolnoj zastupljenosti među polaznicima. Glavni kriterij za odabir polaznika bit će iskazani interes za  javno djelovanje u lokalnoj zajednici.

Program je namijenjen polaznicima s područja Varaždinske, Međimurske, Koprivničko-križevačke i Krapinsko-zagorske županije. U program se mogu prijaviti kandidatkinje i kandidati zaključno do 35 godina starosti.

Svi polaznici sudjelovat će u tri jednodnevna modula koji će se održavati subotom u Varaždinu. Predviđeni datuma održavanja modula su 7. listopada, 4. studenoga i 2. prosinca. Moduli će biti sastavljeni od predavanja i panel diskusija s temama iz područja aktivnog i demokratskog građanstva, lokalnih političkih procesa i stvaranja javnih politika u lokalnoj zajednici. Predavači i panelisti bit će priznati profesionalci i stručnjaci za aktivno i demokratsko građanstvo, lokalne političke procese i stvaranje javnih politika na lokalnoj razini.

Polaznici su obavezni sudjelovati u sva tri modula. Organizatori snose većinu troškova sudjelovanja polaznika u modulima, izuzev prijevoza. Sami polaznici sudjeluju u troškovima triju modula iznosom od ukupno 300 kuna.

Za sudjelovanje u programu potrebno je ispuniti  prijavni obrazac koji možete preuzeti ovdje, te ga zajedno s životopisom dostaviti elektronskim putem na e-mail adresu: varazdin@apr.hr

Krajnji rok za prijavu je 24. rujna 2017. u ponoć.

Najkasnije do 29. rujna svi kandidati će biti obaviješteni o rezultatima natječaja, dok će konačni rezultati odabira biti objavljeni na web stranicama APR-a.

Po završetku programa uspješnim polaznicima biti će uručene diplome te će imati mogućnost sudjelovanja na Godišnjoj konferenciji i drugim događajima APR-a*.

*Prijava na ovaj natječaj ne umanjuje mogućnost sudjelovanja u ostalim programima APR-a.

Prethodna vijest

Uskoro kreće Lokalni program APR-a u Varaždinu

Program “Sudjelovanje mladih i razvoj demokracije u lokalnoj zajednici” dio je projekta „Lokalni programi APR-a“ i namijenjen je osnaživanju mladih…

APR-u odobrena sredstva Nacionalne zaklade

Na natječaj za institucionalnu podršku udrugama koje u prethodnim razdobljima nisu koristile navedeni oblik podrške Nacionalne zaklade za razvoj civilnog…