pro 15, 2016

Kreću oba izdanja Studentskog programa APR-a

U četvrtak 15.12. (Zagreb) i subotu 17.12. (Split) s prvim modulima kreću oba izdanja Studentskog programa APR-a. 

Oba prva modula bit će posvećena temi suvremene demokracije i političke participacije mladih. Modul u Zagrebu započet će predavanjem dr.sc. Anje Gvozdanović s Instituta za društvena istraživanja koja će govoriti o temi demokratskog potencijala mladih. Nakon kraće pauze program će se nastaviti panel raspravom o ulozi i utjecaju mladih u procesima odlučivanja u Hrvatskoj. Raspravu će moderirati dugogodišnja saborska zastupnica i članica Upravnog odbora APR-a Marija Lugarić, a sudionici će biti Ismar Avdagić (HNS LD), Marko Boko (Savjet za mlade Vijeća Europe) i Marko Matijević (srednja.hr).

Splitsko izdanje programa započet će predavanjem dr.sc. Marite Brčić Kuljiš s Filozofskog fakulteta u Splitu koja će govoriti o temi desnog populizma i mladih u liberalnoj demokraciji. Slično kao i u zagrebačkom izdanju, i ovdje će program biti nastavljen panelom o utjecaju i ulozi mladih u politici. Govornici su Jakov Vetma (načelnik općine Klis), Marita Brčić Kuljiš (SDP), Ivana Ninčević Lesandrić (saborska zastupnica MOST-a), Toni Garac (HSLS) i Anita Kuzmanić (Savjet mladih Splita).  Raspravu će modeirati alumna APR-a i savjetnica Područnog ureda Pučke pravobraniteljice, Mirela Buturović.

Prethodna vijest

Natječaj za 14. generaciju Godišnjeg programa APR-a

Godišnji program APR-a je jednogodišnji obrazovni ciklus namijenjen liderima/icama i profesionalcima/kama mlađe generacije iz različitih sektora društva: političkih stranaka, poslovnog…

Natječaj za stručnog/u suradnika/cu

Sve pojedinosti natječaja možete vidjeti na linku