ožu 3, 2021

#APRstudent – otvoren natječaj za polaznike programa akademske godine 2020./2021.

ŠTO?
Akademija za politički razvoj (APR) poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u Studentskoj akademiji za politički razvoj – #APRstudent, koja će se provoditi u Zagrebu tijekom ljetnog semestra akademske godine 2020/2021.

KOME?
Program je namijenjen studenticama i studentima do 26 godina. Program se bazira na obrazovanju o aktivnom građanstvu, gospodarstvu, društveno-političkim procesima i vanjskoj politici, a ostvaruje se kroz predavanja, radionice i panel rasprave,  dok se kroz interaktivne sastavnice programa vježbaju praktične vještine komunikacije i planiranja projektnog ciklusa za prijavljivanje projekata na EU fondove. Sukladno epidemiološkoj situaciji razmotrit će se mogućnost ostvarenja dijela programa s Uredima hrvatskih eurozastupnika u Bruxellesu, privatnim poduzećima alumnija APR-a te udrugama civilnog društva.

TKO?

Prijaviti se mogu redovni i izvanredni studenti svih studijskih područja sa sveučilišta, veleučilišta i visokih škola u Republici Hrvatskoj mlađi od 26 godina.

Kriteriji za odabir uključuju:

  • dosadašnje javno djelovanje
  • akademski uspjeh
  • motiviranost za dodatno obrazovanje i usavršavanje.

Sudjelovanje u programu u potpunosti je besplatno.

Selekcijski odbor Akademije za politički razvoj odabrat će 20 polaznika koji će sudjelovati na tri obrazovna modula, koji će se izvoditi svakog četvrtka od 18:00 do 20:00 sati. Mjesto i način održavanja bit će utvrđeni sukladno epidemiološkim uvjetima. Prvi susret održat će se 30. ožujka, dok je zadnji zakazan za 24. lipnja 2021. godine. Četvrti modul programa (stažiranje), obavljat će se po završetku predavanja, sukladno epidemiološkoj situaciji, a najkasnije do listopada 2021. te je namijenjen za najistaknutije polaznike.

KAKO?

Za sudjelovanje u programu potrebno je poslati kraći životopis u kojem se obavezno mora navesti prosjek ocjena stečenih tijekom studiranja te pismo motivacije (do 300 riječi, s osvrtom na tri gore navedena ključna kriterija odabira). Prijave se šalju na e-mail adresu info@apr.hr

Krajnji rok za prijavu je 14. ožujka (nedjelja) u 23.59, dok će rezultati natječaja biti objavljeni najkasnije do 22. ožujka na stranicama APR-a.

Za uspješno završavanje programa, potrebno je sudjelovati na 80% predavanja (10/13) programa.

 

Prethodna vijest

Natječaj za izvršnu direktoricu/izvršnog direktora Akademije za politički razvoj

Akademija za politički razvoj (APR) udruga je građana koja od 2007. godine djeluje na području razvoja demokratskih vrijednosti pluralizma, tolerancije…

Godišnji program – Natječaj za generaciju 2021.

Godišnji program APR-a jednogodišnji je edukacijski ciklus namijenjen liderima/icama i profesionalcima/kama mlađe generacije iz različitih sektora društva: akademske zajednice, civilnog…