stu 26, 2018

Sudjelovanje APR-a na World Forum for Democracy

Posjet Strasbourgu označio je i službeni završetak Godišnjeg programa 2018. te su svi polaznici postali dijelom alumni mreže APR-a.

19 polaznika Godišnjeg programa u pratnji v.d. izvršne direktorice Jagode Novak i programskog koordinatora Darka Suljičića, na poziv Vijeća Europe sudjelovalo je na World Forum for Democracy u Strasbourgu . Ravnopravnost spolova bila je generalna tema ovogodišnjeg Foruma, te je mnoštvo radionica i panela bilo posvećeno upravo ovoj, iznimno aktualnoj temi.

U četiri dana trajanja programa, uz službeni program samog Foruma, APR je organizirao i primanje kod stalnog hrvatskog predstavnika pri Vijeću Europe, gospodina Miroslava Pape koji se osvrnuo na rad Vijeća Europe, značaj te institucije kao i izazove s kojima se ono suočava. Nadalje, organiziran je i posjet Europskom sudu za ljudska prava, gdje je Ksenija Turković, hrvatska sutkinja pri tom sudu, dala uvid u funkcioniranje Suda, primjere slučajeva koji se rješavaju na tom sudu i sl.

Posjet Strasbourgu ujedno je i posljednja stanica polaznika Godišnjeg programa 2018. , te su ovime postali alumniji Akademije za politički razvoj.

[supsystic-gallery id=4 position=center]

Prethodna vijest

Započeo #APRtalks

Raspravom o budućnosti ljevice u Hrvatskoj, jučer je započeo novi, neformalni, večernji program #APRtalks. Sabina Glasovac, Krešo Beljak i Danijela…

Generaciji 2018. uručene diplome

Nakon završenog Godišnjeg programa, generaciji 2018. dodijeljene su diplome Vijeća Europe i APR-a, te su time i službeno postali alumniji…