lip 19, 2020

Predizborni politički rakurs

Poziv Akademije za politički razvoj na poštivanje temeljnih demokratskih vrijednosti u kampanjama za parlamentarne izbore 2020. godine.

Kao organizacija koja u suradnji s Vijećem Europe već 16 godina promiče dijalog, građanski i politički aktivizam te okuplja osobe svih političkih provenijencija, vrijednosti i stavova (kako je navedeno člankom 9. Stauta APR-a), čvrsto vjerujemo da je naše društvo preraslo rasprave koje ne idu u korist razvoju nas samih te ne pridonose društvenom, političkom i ekonomskom razvoju zemlje.

U svjetlu recentnih događaja koji su zauzeli politički, društveni i medijski prostor, a s obzirom na skorašnje parlamentarne izbore za X. saziv Hrvatskoga sabora, želimo apelirati na političke stranke, kandidate i pojedince da u duhu uvažavanja dosegnutih demokratskih i ljudskih načela  na dostojanstven i odgovoran način sudjeluju u političkoj utakmici.

Hrvatska se suočava s javnozdravstvenom, ekonomskom i društvenom krizom, stoga držimo kako bi se upravo programi kao i javni narativ dionika trebao bazirati na rješenjima ovih izazova koji su pred nama.  Ponosni smo što se na listama našlo 24 naših alumnija, a još ih je desetina aktivno uključena u predizbornu kampanju, stoga ovim putem pozivamo sve političke stranke, kao i naše alumnije da na etičan, moralan i programski orijentiran način pridonesu kvaliteti svojih političkih diskursa i  budućih javnih politika.

Prethodna vijest

#APRtalks: Reforma javne uprave

Treći #APRtalks bio je posvećen reformi javne uprave, po mnogima Ahilove pete Hrvatske. Ministar Malenica osvrnuo se na proces digitalizacije…

APR na ovogodišnjim parlamentarnim izborima

Popis kandidatkinja i kandidata dostupan je na slici niže.