pro 21, 2018

Otvoren natječaj za Lokalni program u Čakovcu

Akademija za politički razvoj (APR) u suradnji s Međimurskom županijom i Udrugom gradova poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u LAPR edukativnom programu poticanja razvoja i umrežavanja dionika u lokalnim sredinama. Program će se održavati u Čakovcu u siječnju i veljači 2019., a bit će namijenjen lokalnim akterima uprave, medija, civilnoga društva i poduzetništva iz Međimurske županije i gradova u Zagorju.

Lokalni APR u Čakovcu dio je projekta „LAPR – Lokalni programi APR-a“ i namijenjen je osnaživanju lokalnih dionika na području aktivnog i demokratskog građanstva i njihovom aktivnom uključivanju u sve segmente društvenog života u lokalnoj zajednici. Prvi ciklus projekta proveden je u Splitu 2014. s polaznicima iz različitih lokalnih sredina Splitsko – dalmatinske županije, drugi u Osijeku 2015. s polaznicima iz triju slavonskih županija (Osječko – baranjska, Virovitičko – podravska i Brodsko – posavska), treći u Zaprešiću 2016. s polaznicima iz cijele Zagrebačke županije, a četvrti 2017. u Varaždinu.

Projekt se provodi uz financijsku i organizacijsku potporu Međimurske županije i Udruge gradova – partnera Akademije za politički razvoj, a program s predavačima dostupan je na poveznici

LAPR okuplja do 33 polaznika koji će biti odabrani temeljem javnog poziva. 21 polaznik je iz Međimurske županije, a 12 iz gradova Hrvatskoga zagorja (Krapinsko – zagorska županija).

Prilikom odabira vodit će se računa da među polaznicima budu prisutni predstavnici različitih sektora: jedinica lokalne samouprave, organizacija civilnoga društva, podmladaka stranaka, djelatnika u tijelima državne i javne uprave, medija i poduzetnika i aktivista/kinja mlađe generacije. Također će se voditi računa i o primjerenoj spolnoj zastupljenosti među polaznicima. Glavni kriterij za odabir polaznika, pored osobnoga karijernoga puta,  bit će iskazani interes za  javno djelovanje u lokalnoj zajednici. U program se mogu prijaviti kandidatkinje i kandidati zaključno do 40 godina starosti.

Svi polaznici sudjelovat će u tri jednodnevna modula koji će se održavati subotom u Čakovcu. Predviđeni datumi održavanja modula su 26. siječnja, 9. veljače i 23. veljače 2019. Moduli će biti sastavljeni od predavanja i panel diskusija s temama iz područja transparentnosti, decentralizacije i ustroja lokalne vlasti, ljudskih prava, gospodarskog razvoja mikro zajednica, lokalnih političkih procesa i stvaranja javnih politika u lokalnoj zajednici. Predavači i panelisti bit će priznati profesionalci i stručnjaci za navedene teme na lokalnoj razini.

Polaznici su obavezni sudjelovati u sva tri modula. Organizatori snose sve troškove sudjelovanja polaznika u modulima, izuzev prijevoza. Program je cjelodnevni i traje od 10.00 do 18.00 te uključuje dva obroka – ručak i večeru.

Za sudjelovanje u programu, potrebno je ispuniti  Prijavni-obrazac – LAPR,  te  ga dostaviti elektronskim putem na e-mail adresu: prijave@apr (u predmet elektroničke pošte upisati LAPR /Ime i prezime)

Krajnji rok za prijavu je 25. siječnja 2019. u ponoć.

Najkasnije do 18. siječnja svi kandidati će biti obaviješteni o rezultatima natječaja, dok će konačni rezultati odabira biti objavljeni na web, Facebook i LinkedIn stranici APR-a.

Po završetku programa uspješnim polaznicima biti će uručene diplome te će imati mogućnost sudjelovanja na drugim događajima APR-a. Prijava na ovaj natječaj ne umanjuje mogućnost sudjelovanja u ostalim programima APR-a.

Prethodna vijest

Nils Muiznieks izabran za predsjednika Asocijacije škola političkih studija

Dugogodišnju predsjednicu ove mreže Catherine Lalumière koja je vodila organizaciju od njezinog osnutka 2008. zamijenio je bivši Povjerenik za ljudska prava…

Odabrani polaznici Lokalnog programa u Čakovcu

Temeljen raspisanog poziva za sudjelovanje na Lokalnom programu APR-a koji se organizira u suradnji s Udrugom gradova RH i Međimurskom…