lis 25, 2018

Najuspješnija Godišnja Konferencija

U okviru svog predavanja "Croatia and the futures of EU/EMU", francuski ekonomski analitičar Xavier Timbeau, naglasio je da je za Hrvatsku bolje ne žuriti s uvođenjem eura, zbog ispodprosječne razvijenosti u odnosu na ostatak EU, te ekonomije koja je okrenuta turizmu kao gospodarskoj grani koja podliježe nestabilnosti.

12. Godišnja konferencija pod nazivom “Hrvatska 2020-politike, prioriteti, izazovi”, održana je od 19. do 21. listopada 2018. u gradu Rijeci.

U tri dana trajanja, više od 140 sudionika Konferencije (članovi APR-a, predavači) otvorilo je raspravu o izazovima koje nas očekuju, razini dosadašnje pripreme za svaki od predviđenih događaja (izbori za EP, predsjedanje EU, Rijeka 2020 – EPK), mogućnosti kreiranja specifičnih politika kojima će se Hrvatska predstaviti Europi, utjecajima najavljene mirovinske reforme, te spremnosti Hrvatske na uvođenje eura kao službene valute. U dijelu programa koji je bio posvećen Rijeci 2020, održana je rasprava u RI HUBU, te su predstavljeni planovi prenamjene i adaptacije vrijednih, ali zapuštenih gradskih prostora.

Uz sudjelovanje uvaženih predavača, te istaknutih stručnjaka iz Hrvatske, regije jugoistočne Europe i Europske unije, Konferencija je pružila platformu za buduću, širu javnu raspravu o mnogim društvenim, kulturnim, ekonomskim i političkim pitanjima.

Podršku u organizaciji Konferencije pružili su: Vijeće Europe, Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Primorsko-goranska županija, Ured Europskog parlamenta u Hrvatskoj, Hrvatska gospodarska komora, Kraš, Predstavništvo Europske komisije u Hrvatskoj, Francusko veleposlanstvo, te općine Omišalj, Klana, Matulji, Punat i Čavle.

[supsystic-gallery id=1 position=center]

Prethodna vijest

Program Godišnje konferencije

U realizaciji Konferencije pomogli su nam: Vijeće Europe, Grad Rijeka, Turistička zajednica grada Rijeke, Primorsko-goranska županija, Ured Europskog parlamenta u…

Sudjelovanje APR-a na konzultativnom sastanku Vijeća Europe

Vijeće Europe posvećuje posebnu pažnju sužavanju prostora radu civilnoga društva čije tendencije u Europi posljednjih godina izazivaju opravdanu zabrinutost javnosti,…