ruj 8, 2016

Najava Lokalnog programa APR-a u Zaprešiću

U Zaprešiću će se u razdoblju od rujna do prosinca 2016. provoditi edukativni program Akademije za politički razvoj pod nazivom "Lokalno vodstvo i razvoj".

Program je dio projekta “Lokalni programi APR-a” i namijenjen je povezivanju i edukaciji polaznika koji su zainteresirani za javno djelovanje na lokalnoj razini. Prvi ciklus projekta proveden je u Splitu 2014. s polaznicima iz različitih lokalnih sredina Splitsko – dalmatinske županije, a drugi u Osijeku 2015. s 25 polaznika iz triju slavonskih županija (Osječko–baranjska, Virovitičko–podravska i Brodsko–posavska).

Projekt se provodi uz financijsku potporu Veleposlanstva SAD-a u Hrvatskoj. Provedbu programa „Lokalno vodstvo i razvoj“ financijski podržava i Grad Zaprešić.

Program “Lokalno vodstvo i razvoj” okupit će oko 30 polaznika koji će biti odabrani temeljem javnog poziva, a po kriteriju iskazanog interesa za javno djelovanje i cjeloživotno obrazovanje. Prilikom odabira vodit će se računa o vrijednosnoj, spolnoj i sektorskoj raznolikosti polaznika. Program je prvenstveno namijenjen polaznicima s područja Grada Zaprešića i ostalih lokalnih jedinica Zagrebačke županije.

Svi polaznici sudjelovat će u tri jednodnevna modula koji će se održavati subotom u Zaprešiću. Predviđeni datumi održavanja modula su 22. listopada, 19. studenoga i 10. prosinca. Moduli će se sastojati od predavanja, panel diskusija i radionica. Moduli će obrađivati pitanja izazova lokalnog vodstva i upravljanja, institucionalnog položaja i ovlasti lokalnih jedinica, lokalnih javnih financija, uloge i utjecaja žena u lokalnoj politici, fondova i programa EU za lokalne jedinice, političkog komuniciranja i izbornih kampanja na lokalnoj razini te uloge medija u lokalnoj demokraciji. Predavači i govornici bit će priznati stručnjaci i profesionalci.

Prethodna vijest

Održana tribina APR-a o podršci civilnom društvu u Hrvatskoj

Govornici na tribini bili su politički analitičar, prof.dr.sc. Žarko Puhovski, Vesna Lendić Kasalo, zamjenica ravnatelja Ureda za udruge Vlade Republike…

Otvoren natječaj za Lokalni program APR-a u Zaprešiću

Ovaj program dio je projekta „Lokalni programi APR-a“ i namijenjen je povezivanju i edukaciji polaznika koji su zainteresirani za javno…