lis 10, 2022

Godišnja konferencija APR-a

Prvi dan Godišnje konferencije u Rijeci otvoren je za širu javnost.

Već osamnaestu godinu za redom APR organizira konferenciju za svoje alumne koja je važna prilika za formalnu i neformalnu komunikaciju i ostvarivanje dijaloga i razmjene koja nadilazi svakodnevne političke sukobe i motivirana je zajedničkim intereseom za javno dobro. Tradicionalno, konferencija je otvorena samo za alumne i odvija se po Chatham House pravilu. Ove godine, međutim, dio prvog dana konferencije otvorili smo i za zainteresiranu javnost.
Ovogodišnja konferencija naslovljena je “Možemo li razgovarati? Novi koncepti društvene odgovornosti, solidarnosti i povjerenja” i namjera joj je sagledati mogućnosti da u eri polarizacije i konflikta, kako na globalnoj, tako i na regionalnoj i lokalnoj razini, potaknemo dijalog. Posebnu ulogu u raspravi o mogućnosti komunikacije, odgovornosti i povjerenja dat ćemo temi zelene tranzicije kojom smo se bavili tijekom 2022., a koju vidimo kao jednu od ključnih obaveza ove generacije koju nije moguće riješiti bez novih koncepata društvenog dijaloga, povjerenja i odgovornosti. Zelena tranzicija i novi modeli suradnje u društvu i gospodarstvu stoga je tema otvorenog dijela konferencije koji se održava u petak 21. listopada 2022. od 11.00 do 16.30h u Hotelu Bonavia.
Broj mjesta na konferenciji je ograničen te će prednost imati ranije prijavljeni. Prijave zaprimamo do 17. listopada 2022. na sljedećoj poveznici.

Prethodna vijest

Nova generacija polaznica i polaznika Akademije za politički razvoj

Velika nam je čast i zadovoljstvo predstaviti novu generaciju polaznika i polaznica Akademije za politički razvoj! I ove godine okupili…

Polifonija – podcast APR-a

Polifonija je serijal podcasta čija je zadaća testirati mogućnost dijaloga između neistomišljenika i stručnjaka različitih provenijencija na teme vezane uz…