lip 28, 2019

Čestitka i poziv na suradnju novoj glavnoj tajnici Vijeća Europe

Poštovana gospođo Pejčinović Burić,

Akademija za politički razvoj (APR) čestita Vam na izboru za novu glavnu tajnicu Vijeća Europe, nastavno na potporu koju smo Vam iskazali tijekom Vaše kandidature za ovu važnu poziciju. Vašim smo imenovanjem dodatno počašćeni jer APR upravo ove godine obilježava 15 godina djelovanja u Hrvatskoj, u okviru Mreže Škola za političke studije ove važne međunarodne organizacije.

Kao članica Mreže, APR je duboko svjestan izazova pred kojima se Vijeće Europe trenutno nalazi u strateškom i organizacijskom smislu. 

Optimistični smo oko toga kako će upravo Vaše vodstvo Vijeću Europe dati novi zamah u jačanju liberalne demokracije i ljudskih prava kroz mehanizme njihove provedbe te pružiti inovativne i održive odgovore na izazove u odnosima s pojedinim državama članicama koje se reflektiraju na sredstva, dosege i djelovanje organizacije.

Ova najstarija europska međudržavna organizacija mora nastaviti promicati i zagovarati visoke standarde demokracije, vladavine prava i ljudskih prava, što je poziv od kojega se ne smije odustati. Vijeće Europe točka je nade mnogobrojnim Europljankama i Europljanima, pojedincima i skupinama, u njihovim nastojanjima da prošire prostore demokratskog djelovanja, zaštite svoja prava i budu vidljivi.

U Akademiji za politički razvoj naći ćete svoga saveznika u promicanju temeljnih vrijednosti Vijeća Europe: ovim putem želimo iskazati spremnost biti Vaši partneri u strateškom promišljanju i konkretnim potezima, nudeći izvrsne kadrove svih političkih opredjeljenja i sektora, sposobnosti i znanja koje APR ima u svojoj zajednici od 450 alumnija.

Uvjereni smo da u Vama imamo podršku za svoj daljnji rad i djelovanje te se nadamo da ćete prihvatiti naš poziv za sudjelovanjem na našoj jubilarnoj Godišnjoj konferenciji APR-a koja će se održati od 18. do 20. listopada 2019. godine, a na kojoj će – uz naše alumnije i priznate međunarodne stručnjake te dužnosnike – sudjelovati i ostali direktori Škola za političke studije Vijeća Europe.

Radujući se mnogobrojnim mogućnostima suradnje.

 

Prethodna vijest

APR u Požegi – 2. seminar Godišnjeg programa

U Jubilarnoj 15. godini najstarijeg APR programa,  APR se vraća u Slavoniju i to Požegu gdje ćemo održati 2. seminar…

Konzultativni sastanak s Marijom Pejčinović Burić

Povodom imenovanja gđe. Marije Pejčinović Burić za novu glavnu tajnicu Vijeća Europe, Akademija za politički razvoj inicirala je sastanak na…