tra 5, 2019

#APRTalks: Srećom, uvijek ćemo se imati na nešto žaliti

Treći po redu #APRtalks otvorio je raspravu o hrvatskom društvu i događajima koji su se zaredali zadnjih nekoliko mjeseci. Odmakli smo se od političkog i okrenuli se društvenom na prvoj raspravi o depresiji i apatiji u Hrvatskoj.

Rasprava se osvrnula na studiju o naučenoj bespomoćnosti iz sredine 20.st. koja objašnjava neke elemente društvene letargije mladih, zatim difuziju odgovornosti koja dovodi do smanjene participacije u društvenom aktivizmu.

Bilo je i  riječi i o tome kako moderni oltari osobnih ega (postovi na društvenim mrežama i sl.) dovode do trenutne gratifikacije i shodno tome mijenjaju naša očekivanja oko brzine rezultata u stvarnome svijetu, ali i kako nas pregršt potrošačkih izbora zapravo umara. Osvrnuli smo se i na Netflix, kao i pitanja pomaže li nam on da dublje promišljamo ili pak da „preskačemo“ vlastite živote.

U raspravi su sudjelovali:

Boris Šurija, psiholog, alumni generacije 2018.
Igor Čerenšek, mentalni trener i psiholog
Ana Keglović Horvat, alumna i komentatorica
moderator/komentator: Domagoj Zovak, Newsbar

 

[supsystic-gallery id=13 position=center]

Prethodna vijest

Promijenili smo adresu

Zahvaljujući naporima izvršne direktorice Jagode Novak i programskog koordinatora Darka Suljičića te uz pomoć alumnija, APR je pronašao trajni prostor…

Kick off projekta “Dijalog za budućnost”

APR delegaciju činili su Iva Devčić, Monika Valečić, Ivan Zidarević te Darko Suljičić koji su s kolegama iz regije razmjenjivali…