kol 26, 2019

#APRstudent – otvoren natječaj za polaznike programa akademske godine 2019./2020.

ŠTO?
Akademija za politički razvoj (APR) poziva zainteresirane kandidatkinje i kandidate da se prijave za sudjelovanje u Studentskoj akademiji za politički razvoj – #APRstudent, koja će se provoditi u Zagrebu tijekom zimskog semestra akademske godine 2019./2020.

KOME?
Program je namijenjen studenticama i studentima (do 26 godina) sveučilišta, veleučilišta i visokih škola u Zagrebu i okruženju, a sastoji se od četiri modula, pri čemu se prva tri odvijaju u zimskom semestru aktualne akademske godine, dok četvrti uključuje mogućnost praktičnog stjecanja znanja u Uredima hrvatskih zastupnika u Bruxellesu te poduzećima i udrugama s kojima je APR uspostavio suradnju. Program se bazira na (I) građanskom, (II) ekonomskom i (III) političkom obrazovanju te se realizira kroz predavanja, radionice i panel rasprave, dok se kroz interaktivne sastavnice programa vježbaju praktične vještine planiranja projektnog ciklusa i kreativnog razmišljanja (design thinking).

TKO?
Prijaviti se mogu redovni i izvanredni studenti svih studijskih područja sa sveučilišta, veleučilišta i visokih škola u Zagrebu i okruženju.

Kriteriji za odabir uključuju:
• dosadašnje javno djelovanje
• akademski uspjeh
• motiviranost za dodatno obrazovanje i usavršavanje.

Sudjelovanje u programu u potpunosti je besplatno.
Selekcijski odbor Akademije za politički razvoj odabrat će 20 polaznika koji će sudjelovati na tri obrazovna modula , koji će se izvoditi svakog četvrtka od 18:00 do 20:00 sati u prostorijama APR-a (Ilica 5, Oktogon). Prvi susret održat će se 2. listopada ove godine, dok je zadnji zakazan za 29. siječnja 2020. godine (predavanja se neće održavati tijekom božićnih i novogodišnjih praznika). Četvrti modul programa (stažiranje), obavljat će se po završetku predavanja, a najkasnije do listopada 2020. te je namijenjeno za najistaknutije polaznike.

KAKO?
Za sudjelovanje u programu potrebno je poslati kraći životopis u kojem se obvezno mora navesti prosjek ocjena stečenih tijekom studiranja te pismo motivacije (do 300 riječi). Prijave se šalju na e-mail adresu info@apr.hr
Krajnji rok za prijavu je 22. rujna (nedjelja) u ponoć, dok će rezultati natječaja biti objavljeni najkasnije do 27. rujna na stranicama APR-a.

Za uspješno završavanje programa, potrebno je sudjelovati na 80% predavanja (12/15) programa.

Prethodna vijest

Konzultativni sastanak s Marijom Pejčinović Burić

Povodom imenovanja gđe. Marije Pejčinović Burić za novu glavnu tajnicu Vijeća Europe, Akademija za politički razvoj inicirala je sastanak na…

7. po redu #APRtalks – Kamo ide hrvatski centar?

Na raspravi koja je traja dva sata sudjelovali su: Ivan Vrdoljak, HNS / APR generacija 2005 Dario Hrebak, HSLS /…