lip 17, 2024

U Skopju održan drugi seminar Regionalne škole za politički razvoj

Od 14. do 16. lipnja 2024. godine o Skopju je održan drugi seminar naše Regionalne škole za politički razvoj, nove inicijative koja predstavlja platformu za učenje, praktičan rad i međusobnu suradnju mladih lidera i liderica iz Hrvatske, Srbije i Sjeverne Makedonije.

Nakon prvog seminara u Tuheljskim Toplicama na kojem se 30 polaznica i polaznika upoznalo s političkim institucijama i sustavima te zelenim politikama u navedenim zemljama i EU, drugi seminar fokus je imao na kreiranju javnih politika. Održani paneli, predavanja, radionice i praktične vježbe dali su pregled različitih aspekata u tom procesu – od uloge građana i organizacija civilnoga društva, preko instrumenata javnih politika, načela dobre vladavine i elemenata policy ciklusa, pa sve do (efikasnosti) procjene učinaka.

Naime, Regionalna škola je prilika za aktivno društveno djelovanje te europski pristup zajedničkim ekološkim i drugim izazovima vezanima uz kreiranje i zagovaranje javnih politika. Polaznici/e će sada uz pomoć mentora nastaviti zajednički raditi online na izradi svojih prijedloga zelenih politika, a sljedeći seminar predviđen je rujnu u Srbiji kada ćemo se baviti zagovaranjem.


Projekt Regionalne škole provodi APR u partnerstvu sa organizacijama CRPM iz Sjeverne Makedonije i Fondacija BFPE Srbije, a podržava ga Europska unija kroz program Erasmus+.

Prethodna vijest

Panel o političkoj zastupljenosti žena u Hrvatskoj

Parlamentarni izbori su iza nas, imamo formiranu i potvrđenu novu Vladu. S 37 zastupnica od ukupno 151 mjesta u Saboru…