Programi

Akademija za politički razvoj (APR) provodi brojne aktivnosti, programe i projekte političke edukacije na regionalnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini.

Studentski program

Studentski program APR-a” je namijenjen političkom obrazovanju i povezivanju studenata i netom svršenih diplomanata

Studentski program Akademije za politički razvoj provodi se od 2014. u Zagrebu, a od 2016. i u Splitu. Stalnim ulaganjima u podizanje kvalitete, ovaj APR-ov program postaje prepoznatljiv kao jedan od ponajboljih programa informiranja, umrežavanja i edukacije studenata o participativnoj demokraciji, europskim vrijednostima, ulozi mladih u društvu, stvaranju javnih politika u Hrvatskoj, važnosti neovisnih i profesionalnih medija te o osnovama projektnog ciklusa pri apliciranju na fondove EU.

Program se sastoji od četiri obrazovna modula u ukupnom trajanju od pola godina. Polaznici imaju priliku iz prve ruke čuti informacije najistaknutijih osoba iz javnog života te im postaviti pitanje i razmijeniti mišljenje o temama koje ih zanimaju. Jadranka Kosor, Vesna Pusić, Senada Šelo Šabić, Marko Pavić, Katja Kušec, Ivana Dragičević, Andrijana Parić, Ante Bačić, Marko Mustapić, Marija Lugarić, Mario Bajkuša, Šimun Anđelinović, Ivana Ninčević Lesandrić samo su neki od predavača koji su sudjelovali u izvedbi programa. Do sada je preko 170 mladih studenata/ica s područja cijele Republike Hrvatske uspješno završilo program, a neki od njih su se po završetku svog formalnog obrazovanja etablirali kao mladi stručnjaci i profesionalci u raznim sektorima (mediji, NGO, pravo).

Zahvaljujući iznimnoj suradnji koju APR ostvaruje s Uredom za informiranje Europskog parlamenta, za najistaknutije polaznike osigurano je jednomjesečno stažiranje u Bruxellesu u uredima hrvatskih eurozastupnika sa svim pokrivenim troškovima.

DESIGNED BY 404 Agency and BUILT BY Dream-implementation