Programi

Akademija za politički razvoj (APR) provodi brojne aktivnosti, programe i projekte političke edukacije na regionalnoj, nacionalnoj i lokalnoj razini.

Lokalni programi

Akademija od 2013. provodi projekt “Lokalni programi APR-a” kojim se žele unaprijediti znanja i kompetencije lokalnih lidera i profesionalaca i potaknuti njihova suradnja na razvojnim projektima u lokalnim zajednicama.

Akademija od 2013. provodi projekt “Lokalni programi APR-a – LAPR” kojim se intelektualni i stručni kapital mreže alumnija APR-a stavlja u službu razvoja lokalnih zajednica. Prvi ovakav program proveden je u Splitu tijekom 2013. i 2014. godine, 2015. proveden je u Osijeku, 2016. U Zaprešiću, a 2017. u Varaždinu.

Program je prvenstveno namijenjen povezivanju i edukaciji polaznika koji su aktivni u različitim područjima lokalnog javnog života (loklna uprava i dužnosnici, lokalni mediji, gospodarstvenici i aktivisti civilnoga društva), a koji dolaze s područja jedne zaokružene teritorijalne cjeline (regije ili županije). Sadržaj programa se tematski prilagođava potrebama i prioritetima zasebne regije ili županije poput projektnog menadžmenta, osmišljavanja i provedbe projekata financiranih iz EU,  društvenog poduzetništva, izazova lokalnog vodstva i upravljanja, uloge i utjecaju žena u lokalnoj politici i dr.

Svi projekti imali su potporu Veleposlanstva SAD-a te jedinica lokalne i/ili regionalne samouprave u kojoj se projekt provodio. APR je na pragu ostvarivanja suradnje s glavnim mrežama/udrugama koje okupljaju hrvatske županije i gradove, kako bi program što bolje odgovorio na lokalne potrebe i postao samoodrživ i kontinuiran program koji prati europska kretanja u decentralizaciji i suvremenome lokalnom razvoju.

U projektu je ukupno sudjelovalo 95 polaznika, a neki od predavača bili su Ana Fresl, Goran Jeras, Tomislav Katanović, Maja Jurišić, Nina Begičević Redjep, Sandra Malenica, Tomislav Paljak i drugi.

DESIGNED BY 404 Agency and BUILT BY Dream-implementation